Benimaclet: een klein dorpje in Valencia

Het meest authentieke en artistieke gedeelte van Valencia is Benimaclet. Deze wijk was vroeger een klein dorpje net buiten Valencia, wat deze wijk onderscheidt van anderen in Valencia. Een wandeling door Benimaclet voelt dan ook alsof je even buiten Valencia bent, doordat het een wijk is met een compleet eigen stijl qua architectuur en een eigen typische sfeer heeft.

alt

Omdat Benimaclet, zoals eerder vermeld, vroeger een zelfstandige gemeente was, en dus geen wijk van Valencia, heeft het een eigen kerk met daar omheen een klein centraal pleintje. De oude bewoners van Benimaclet zien het nog steeds als hun eigen, onafhankelijke dorpje, ondanks dat het tegenwoordig officieel bij Valencia hoort. Dit zorgt voor een aparte, maar aangename sfeer.

In tegenstelling tot el Carmen, vind je in Benimaclet geen speciale gebouwen of oude monumenten. Benimaclet staat bekend om de sfeer en de architectuur die anders is in vergelijking met de rest van Valencia.

alt

Benimaclet is tegenwoordig ook zeker populair onder studenten, vooral voor Erasmus studenten is dit een populaire wijk, aangezien de prijzen van de kamers hier relatief laag zijn en het een leuke buurt is om te wonen.
Het is dichtbij de populaire straat Blasco Ibañéz, de campussen van de grootste universiteiten van Valencia en het stadscentrum, waardoor het strategisch gezien de perfecte plek is voor studenten om te wonen. Doordat deze wijk steeds populairder wordt onder internationale studenten, krijgt de wijk steeds meer een internationale, multiculturele sfeer.

alt

Ieder jaar worden de Fiestas Populares georganiseerd in Benimaclet. Tijdens deze viering worden de populaire cultuur en de Valenciaanse taal gevierd. De activiteiten die worden georganiseerd zijn over het algemeen gratis en bedoeld voor alle leeftijden. De verschillende activiteiten worden in de gehele wijk georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een activiteit met paella, dansoptredens en andere spectaculaire evenementen.

alt

Wat betreft het openbaar vervoer, zijn er verschillende mogelijkheden in Benimaclet. Er is een directe verbinding naar het stadscentrum met de metro, hiervoor neem je lijn nummer 3. Daarnaast kun je met metrolijn 4 of 6 naar het strand, op deze manier ben je er in 10 minuten! Wat heeft een Erasmus student nog meer nodig? De universiteit, het strand en het stadscentrum allemaal binnen handbereik vanuit Benimaclet!

alt

Lijkt het je wat om in Benimaclet te wonen? Neem een kijkje op onze Facebookpagina of website en voor onze beschikbare kamers in Benimaclet of andere wijken in Valencia!