Russafa: Valenciaanse Greenwich Village

De meeste personen hebben wel van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Valencia gehoord voordat ze hier aankomen: the City of Arts and Science (de Stad van Kunst en Wetenschap), het grootste aquarium van Europa Oceanografico, Puente de Serranos, Plaza de Carmen en Europa’s grootste market: Mercado Central. Ruzafa (Russafa in het Valenciaans) is echter een minder bekende plek, een van de hipste wijken van Valencia.

Door de unieke karakteristieken van Russafa is dit een droomplek voor Erasmus studenten die zoveel mogelijk internationale ervaring willen opdoen en mensen willen ontmoeten die ze thuis nooit zouden ontmoeten.

alt

De entree tot deze prachtige, driehoekige tuin (Russafa betekent tuin in het Arabisch) laat al zien wat voor bijzondere wijk dit is. Net achter Plaza de Toros, het stierenvechtersstadium, ligt Russafa. Deze wijk in de vorm van een driehoek is zeer populair onder creatieve en/of alternatieve personen. Russafa staat bekend om de mooie gebouwen en de Spaanse architectuur. Deze modieuze wijk is rijk aan restaurantjes en bars, maar ook aan leuke winkeltjes.

Russafa behoort tot één van de modernere wijken van het centrum van Valencia. Maar dit betekent niet dat je hier hedendaagse, technische architectuur of wolkenkrabbers zult vinden. Integendeel, deze buurt staat bekend om de internationale en jonge sfeer. Het is dé plek voor mensen die niet bij de mainstream willen horen, maar juist een eigen, rustige plek willen vinden die anders is dan al het normale.

alt

Dat is waarom een bezoek aan Russafa meer op een reis lijkt dan een normale stadswandeling. De bewoners zijn afkomstig uit alle delen van de wereld, van Puerto Rico tot Cuba tot Buenos Aires. En een paar straten verder kom je weer mensen uit andere delen van de wereld tegen, zoals Denemarken, Duitsland of de Filipijnen. Je vergeet bijna dat je in Spanje bent!

Deze mix van nationaliteiten leidt tot een sfeer die je kunt beschrijven als bohemian, alternatief en buitengewoon. Je zou deze wijk ook wel kunnen beschrijven als de Valenciaanse versie van Greenwich Village. Het is zeker geen New York, je zult hier Carrie Bradshaw’s appartement of de gebouwen vinden waar Friends is opgenomen niet snel vinden, maar het is bijna onmogelijk om geen Spaanse beroemdheden tegen het lijf te lopen in Russafa.

alt

Wonen in Russafa is dan ook zeker een aanrader, het is een sfeervolle wijk versierd met prachtige graffiti kunstwerken op iedere hoek, mensen met bijzondere tatoeages en piercings, leuke barretjes en restaurantjes, die een fijne sfeer creëren.

Ben je benieuwd geworden naar Russafa? Wij hebben verschillende kamers beschikbaar in de straat Reina doña Maria voor komend semester, neem daarvoor een kijkje op onze website.